Brandweer Oosterwolde draagt taken meetploeg over aan Appelscha

Appelscha - In het Dekkingsplan 2.0 kijkt het bestuur van de brandweer naar een verdeling van de specialistische taken over de posten van de brandweer Friesland. In Ooststellingwerf betekent dit dat Oosterwolde de specialistische taak van het Hulpverleningsvoertuig met Kraan krijgt. De meetploeg die Oosterwolde had, gaat naar Appelscha.

Elke meetploeg bestaat uit minstens 2 verkenners gevaarlijke stoffen. Door dit verkennen en meten kan een mogelijk effectgebied van een incident in kaart worden gebracht. In Friesland zijn er 10 meetploegen. Vaak worden deze meetploegen niet ingezet. Als ze worden ingezet is er vaak wel wat aan de hand. Er is dan sprake van een ernstig incident en er worden vragen gesteld over stofjes in rook en over benedenwindsgebied.

Deze specialistische taak is vanaf 13 mei overgedragen door de post Oosterwolde aan Appelscha. Er zijn ondertussen zeven personen opgeleid tot verkenner gevaarlijke stoffen. De overdracht vond plaat bij de sluis Verlaat, de grens tussen het gebied van Appelscha en Oosterwolde. Door Gerhard Blomsma van de meetploeg van Oosterwolde werd de koffer met materiaal overhandigd aan ploegchef Remon de Boer van Appelscha. Door clusterhoofd Henk van der Schaaf kregen de leden van de meetploeg van Oosterwolde een presentje.