Pech en winst voor Tristan Bangma

Donkerbroek - Na twee succesvolle Europacup wedstrijden in Italie, waarbij alle onderdelen werden gewonnen, ging wielrenner Tristan Bangma met zijn piloot Patrick Bos met een goede vorm van start bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Corridonia.

Hier lag een zwaar klimparcours op de mannen te wachten. De rit leek niet op hun lijf geschreven. Bij de tijdrit kwamen Patrick en Tristan goed in hun ritme en lagen ze op medaillekoers. Het duo kwam in een afdaling echter ten val. Vlak voor de finish moeste ze nogmaals van de fiets vanwege kettingproblemen. Bangma en Bos eindigden als vijfde.

Bij de wegwedstrijd ontstond er al snel een kopgroep, waar Bos en Bangma deel van uitmaakten. Op de klimmetjes werd flink aan de boom geschud. Bangma en Bos moesten een keer lossen, maar vonden de aansluiting weer. Richting de finish kwamen Bos en Bangma als eerste uit de laatste bocht. Ze versloegen in de sprint nipt het Nederlandse koppel Ter Schure en Fransen. Het Italiaanse koppel legde beslag op de derde plaats.