Appelscha opgeschrikt door mysterieuze knal

Appelscha - Appelscha werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een harde knal. Op sociale media en in Whatsapp-groepen verschijnen er berichten over.

Was het een F-16 die door de geluidsbarrière vloog? Is er iets ontploft? Knalde een auto op een boom? De bewoners tasten in het duister. De knal werd gehoord omstreeks 3.30 uur in de buurt van de Anne Vondelingstraat, maar het kan ook heel goed aan de Compagnonsvaart hebben plaatsgevonden.

'Ik zat rechtop in mijn bed. Na contact gezocht te hebben met mijn buren, bleek ik niet de enige te zijn geweest die de knal hoorde. Ook zij schrokken wakker', laat een verontruste bewoonster weten. Ze gingen niet op onderzoek uit en bleven binnen. Nu het licht is, valt er niets te ontdekken wat deze knal verklaart.

Niemand weet vooralsnog wat de oorzaak is. Het deed de bewoners denken aan een ontploffing. In de jaren '90 werd Appelscha meerdere malen opgeschrikt door harde knallen. Toen struinde een groep jongeren in de zomer door het dorp met een carbidbus. Deze jongeren zijn inmiddels ver in de veertig. Zij zullen vast niet meer overgaan tot dergelijke kwajongens streken. Wellicht heeft hun nageslacht deze genen overgenomen?

Wie meer weet, laat het weten in de commentaarmogelijkheid onder dit bericht.