Wim Stroetinga wordt tweede tijdens Ronde van Ureterp

Ureterp - Het Friese wielerseizoen werd tweede paasdag traditioneel geopend met de Ronde van Ureterp. Er kwamen 56 deelnemers aan de start, waaronder Wim Stroetinga.

Stroetinga was nog maar enkele dagen terug uit Brisbane, waar hij samen met Yoeri Havik als tweede eindigde op de Zesdaagse. Dit was de finale van een serie van zeven zesdaagses. Door hun tweede plaats in Brisbane wonnen Stroetinga en Havik het klassement van de Six Day Series.

Van een jetlag was bij Stroetinga geen sprake. Samen met Hartthijs de Vries en de Let Martin Pluto maakte hij deel uit van de kopgroep die halverwege de koers ontstond. De uit Oldeberkoop afkomstige, maar in de Knipe wonende, Martijn Dijkstra maakte aanvankelijk ook deel uit van deze kopgroep. Hij slaagde er echter niet in om het hoge tempo van het drietal te volgen en besloot daarop zelfs om de koers te verlaten.

Het is een ongeschreven wet in het wielrennen dat er niet op een ploegmaat wordt gereden en toen Hartthijs de Vries dan ook wegsprong, hield Wim Stroetinga de benen stil. Wetende dat hij als sprinter de koers kon afmaken mocht Hartthijs worden teruggepakt door de Let. De Vries slaagde er echter in om weg te blijven en solo naar de overwinning te rijden. Vervolgens had Wim Stroetinga geen enkele moeite om de sprint te winnen van Let Martin Pluto en tweede te worden. De derde plaats was op drie seconden van Wim voor de Let Martin Pluto. Een mooi podium met de twee mannen van het Vlasman Cycling Team als de nummers een en twee. Daar komt nog bij, dat het de eerste seizoensoverwinning was van het Vlasman Cycling Team.