Bakker Berghuis opent in Oosterwolde

Oosterwolde – Bakker Berghuis heeft een nieuw filiaal geopend in Oosterwolde. De bakkerij zit op de hoek van het Stipeplein en de Stipepassage.

In de sfeervolle winkel kan iedereen terecht voor een groot assortiment ambachtelijk brood, koek en gebak. Daarnaast is er de mogelijkheid om plaats te nemen op één van de zitjes om te genieten van de producten. De bakkerij van de bakker bevindt zich in Beilen, waar de onderneming al meer dan 75 jaar een begrip is.

Ook een begrip en een echte Berghuis specialiteit is het Kontje. Rond de jaren '70 werd slagroom ontdekt in de bakkerij, waarna het Kontje ontstond: een schelp van bladerdeeg met een vulling van roomsaus, mandarijn, perzikslagroom en afgewerkt met een laag echte marsepein. Zeker ook te verkrijgen in Oosterwolde.

Ambachtelijk

Hoewel in Beilen sprake is van een moderne bakkerij, wordt alles nog op traditionele wijze gebakken. ‘Lekker brood maken kost tijd en vraagt veel vakmanschap’, zegt Rikus Berghuis, de eigenaar. ‘De ervaren bakkers van Berghuis nemen deze tijd.’ Het bakproces van ambachtelijk brood ( kneden, mengen en rusten van het deeg) bedraagt circa acht uur. Dit zorgt voor een luchtige deegstructuur en een pure smaaksensatie. Het brood wordt gebakken met honderd procent natuurlijke ingrediënten en bevat geen E-nummers. De oorsprong van het bedrijf ligt zowel in Drenthe als in Friesland. De bakker heeft dus ook specialiteiten uit beide provincies.

Spaaractie

Berghuis biedt een spaaractie. Er kan gespaard worden voor een gratis taart door kassabonnen te sparen. Naast het sparen van kassabonnen (onbeperkt geldig) is er ook de bakkers cadeaubon. De medewerkers kunnen daarover meer informatie vertrekken.