Attracties, optredens en pannenkoekenrace tijdens Koningsdag Appelscha

Appelscha - Naast de vrijmarkt in Appelscha wordt er weer flink uitgepakt met activiteiten tijdens Koningsdag. Er zijn meerdere attracties en luchtkussens te vinden op de Boerestreek, waar het evenement plaatsvindt. De kinderen mogen er gratis gebruik van maken.

Om alles in goede banen te leiden zal ook dit jaar Burgemeester van den Appel zijn medewerking verlenen en de opening verzorgen rond 10.15 uur. Alle kinderen van Appelscha en omstreken worden daarom opgeroepen om vanaf 9.50 uur aanwezig te zijn en er samen weer een geweldige start van te maken. Er zullen onder de hulptroepen ook diverse prijzen worden uitgereikt. Deze prijsuitreiking volgt direct na de opening om 10.30 uur.

Optredens

De dag begint met een rondgang van het dweilorkest door Appelscha, waarna rond 10.15 uur Koningsdag geopend zal worden. Na deze opening zullen alle attracties toegankelijk zijn en de vrijmarkt is dan ook geopend. Vanaf 12.00 uur wordt Koningsdag muzikaal omlijst door optredens van onder andere: Jessy, Martin van Waveren, Maico en Jeanette Nystad.

Optocht

Doorlopend zal ook de brandweer met demo’s te bewonderen zijn. Indien het weer het toelaat is er om 14.30 uur een optreden van een gymnastiekvereniging. In de namiddag kan het publiek genieten van een parade, van de Fryske Oranjetocht in samenwerking met Keep them Roling, waar zo’n 45 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog over de Boerestreek zullen rijden.

Pannenkoekenrace

En alsof het nog niet genoeg is kunnen de kinderen zich op het kidsplein laten schminken, mee dansen met het Fundanceteam en is er een heuse pannenkoekenrace. Meer informatie op facebookpagina: Koningsdag in Appelscha.