Donkerbroek kan titel ruiken; gelijkspel DIO en Trinitas

Donkerbroek - Donkerbroek is weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen. DIO en Trinitas pakten een punt.

DIO speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen FC Oldemarkt. Remco van de Avoird scoorde twee keer voor de thuisploeg. Voor de bezoekers was Folkert Postma twee maal trefzeker.

Trinitas klopt Oldeholtpade

In de allereerste editie van de derby tussen Oldeholtpade en Trinitas gingen de drie punten naar de bezoekers. De blauw-zwarten klopten de blauw-witten met 2-5. De beginfase was voor Oldeholtpade, dat snel op 2-0 kwam, onder meer door een treffer van Wilco Elslhof. Door doelpunten van Remon Prins en Yanick Wieldraaijer stond het bij rust 2-2. In de tweede helft waren Prins en Wieldraaijer opnieuw succesvol voor Trinitas. Mark Platje bepaalde de eindstand op 2-5.

Donkerbroek wint ruim

Donkerbroek won door doelpunten van Pieter Meerten Reinders, Johan Veldkamp, Ronald Veldkamp, Jelte Lindeboom en Stefan Veldkamp met 1-5 bij Tynaarlo. Omdat Zandhuizen bleef steken op een 1-1 gelijkspel bij Oosterstreek, vergrootte Donkerbroek de voorsprong op de naaste concurrent naar dertien punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Derby eindigt onbeslist

Stanfries-FC Fochteloo eindigde in 2-2. Wim van Riezen en Ruben Klein brachten de Appelschasters aan de leiding, maar Menno Drent en Hilko Venema bezorgden de gasten een punt.

Meer uitslagen en standen staan op www.nieuweooststellingwerver.nl/uitslagen/zondag