Wesselink Dental houdt open dag

Oosterwolde – Wesselink Dental – totale mondzorg, gevestigd aan ’t Oost 8 in Oosterwolde, houdt zaterdag 13 april van 10.00 – 15.00 uur een open dag.

Belangstellenden kunnen onder andere de werking van de nieuwe digitale freesmachine en mondscanner komen bekijken. Hiermee kan iemand binnen een week aan een perfect zittende prothese worden geholpen.

Wat betreft digitale protheses loopt Wesselink Dental in het noorden ver voorop. Afgelopen jaren werd al veel geïnvesteerd in deze ontwikkeling. "Het biedt ontzettend veel voordelen", legt praktijkeigenaar Ronald Wesselink uit. "Je kunt cliënten niet alleen sneller helpen, de protheses passen ook perfect."

Tijdens de open dag zijn alle tandtechnisch medewerkers aanwezig. Ze leiden bezoekers rond en geven uitleg over de nieuwe apparatuur. "Een leuk kijkje achter de schermen en ze kunnen de machines zien draaien. Hierdoor wordt goed inzichtelijk welke stappen er nodig zijn om tot een goed kunstgebit te komen."

Bij de start van Wesselink Dental zo’n negen jaar geleden nam het maken van een kunstgebit nog vijf tot zes bezoeken in beslag. De aanschaf van een 3D-printer, ongeveer twee jaar geleden, leidde al tot een grote kwaliteitsverbetering en kortere realisatieperiode. "Door nu te investeren in een freesmachine en mondscanner kan een nieuw gebit binnen een week klaar zijn. Bovendien hoeft een cliënt maar twee keer langs te komen en is de pasvorm perfect." Op het gebied van de digitale apparatuur heeft Wesselink Dental nu echt alles in eigen huis. Van ontwerp tot uitvoering.

Kronen en implantaten

"Ook kronen kunnen we met de nieuwe freesmachine zelf maken. Aan de hand van een mondscan kun je een kroon precies de juiste kleur geven, zodat het niet van echt te onderscheiden is", aldus Ronald. Ook hierover wordt tijdens de open dag uitleg gegeven. Tevens is implantoloog Jorrit Beuger aanwezig. Een loszittende gebitsprothese kan pijn veroorzaken. Soms is het een goede oplossing om implantaten te nemen. De implantoloog staat tijdens de open dag klaar om alle vragen op het gebied van implantaten te beantwoorden.

"Of het nu om een kunstgebit gaat, een kroon, plaatje, frames of implantaten, alles kunnen wij tegenwoordig in de eigen techniekruimte maken", vertelt Ronald. "Van a tot z, snel en perfect passend. Dat laten wij tijdens de open dag graag geheel vrijblijvend aan iedereen zien."

Kijk voor meer informatie op www.wesselinkdental.nl of tel: 0516-785082.