Johnny Jansen volgt Jan Olde Riekerink op als trainer sc Heerenveen

Heerenveen - Johnny Jansen uit Noordwolde is met ingang van vandaag de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Noordwoldiger vervangt tot het einde van het seizoen de met onmiddellijke ingang op non-actief gestelde Jan Olde Riekerink.

Jansen is bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer van sc Heerenveen. Hij werkte eerder bij het eerste elftal al nauw samen met Dwight Lodeweges, Foppe de Haan en Jurgen Streppel. Dit seizoen was Jansen de rechterhand van nieuwkomer Jan Olde Riekerink.

Jansen kent Heerenveen goed

Jansen kent sc Heerenveen van haver tot gort. In allerlei trainingsfuncties werkt hij al sinds 2000 bij de pompeblêden. ‘De cultuur moet bij de club bewaard blijven. Dat is voor mij een belangrijke taak’, zei de Noordwoldiger kort na het aantreden van Olde Riekerink.

Ambitie om hoofdtrainer te worden

Jansen is ook de schakel tussen het eerste en de jeugdafdeling van de club. Het is zijn ambitie om ooit hoofdtrainer van een betaald voetbalclub te worden. Nu heeft hij dus tot het eind van het seizoen om zijn kwaliteiten bij zijn favoriete club te tonen.

Ontslag komt als verrassing

Het ontslag van Olde Riekerink komt als een verrassing. sc Heeerenveen verloor de laatste twee wedstrijden en staat tiende in de eredivisie. Zondag leverde Heerenveen een wanprestatie in en tegen Emmen.De Drenten wonnen met 2-0.