De Heidewippers kan niet stunten voor thuispubliek

Elsloo - Het is al jaren gebruikelijk dat de competitie van de Touw Trekkers Organisatie Drenthe (TTOD) in Elsloo wordt geopend. Dat heeft er vooral mee te maken dat touwtrekvereniging De Heidewippers uit Elsloo de enige Friese ploeg is die in competitieverband in de hoofdzakelijk uit Drentse ploegen bestaande competitie meedraait. Bovendien heeft de Heidewippers de zaken goed voor elkaar.

Plaats van handeling was opnieuw het tot wedstrijdterrein omgedoopte minicamping d’ Elf Ieken van campingeigenaren Henk en Lutske Eggen. De wedstrijdarena stond vol met partytenten van de teams en verlichting om ook later op de avond de verrichtingen van het touwtrekken goed te kunnen volgen. Twaalf teams, waaronder drie gemengde heren- en damesteams, zorgden voor een spannend verloop. Ook De Heidewippers uit Elsloo is een gemengde ploeg, die onder leiding staat van coach Albert de Boer.

De Kastelein wint

Er werd op twee banen touwgetrokken. De Kastelein uit Ruinerwold, de laatste jaren altijd al sterk aan het touw, won de wedstrijd met 22 punten. Tweede werd De Waoghalzen uit Oosterhesselen met 20 punten, terwijl Vriezenveen (ook al een paar keer kampioen) als derde eindigde met 18 punten. Het touwtrekteam uit Elsloo kon geen potten breken en werd laatste.

Er zijn dit seizoen negen wedstrijden. De eerstvolgende is zaterdag 13 april in Oosterhesselen. De derde wedstrijd is vrijdagavond 3 mei in Baarlo. De laatste is 14 september in Vriezenveen. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.