Nederlaag deert kampioen AFC niet

Appelscha - De volleyballers van AFC zijn in hun rustperiode kampioen geworden. De Appelschasters kwamen drie weken niet in actie. In die tijd verloren de concurrenten voor de titel zoveel punten, dat AFC het kampioenschap niet meer kon ontgaan. Het lukte de kampioen niet het feestje luister bij te zetten. Er werd in Rolde met 3-1 verloren.

AFC was voor het eerst sinds zeven weken weer compleet. De thuisploeg begon met een sterke opslagbeurt, waardoor AFC al direct tegen een achterstand aankeek. Veel schwung zat er niet in het spel van de bezoekers. Coach Gerard van der Burg probeerde bij 16-13 met een time-out in te grijpen, maar dit zorgde niet voor een ommekeer. Met twee wissels (Kees Bastiaansen voor Jeffery Harms en Stefan van Bolhuis voor Wouter Bergsma) Van der Burg zijn ploeg op de rails te krijgen. Rolde liet zich niet van de wijs brengen en met goed verdedigen en slimme aanvallen won het de set overtuigend met 25-17.

Venijnige service

In de tweede set kwam AFC beter uit de startblokken. Rolde zorgde met een venijnige service dat het de controle terugkreeg. Een time-out van AFC leverde niets op. Bij 19-16 voerde Van der Burg een dubbele wissel door (Kees Bastiaansen voor Jeffery Harms en Stefan van Bolhuis voor Wouter Bergsma). Dit zorgde voor een opleving in het spel van AFC. Het spel ging gelijk op, maar AFC overtuigde niet en straalde geen bezieling uit. Rolde trok aan het langste eind (26-24).

Time-outs en wissels

In de derde set kwam Alexei Ogrel voor Al-Bert Westerveen in het veld en Jeffery Harms werd afgelost door Kees Bastiaansen. Rolde had opnieuw het initiatief met een ijzersterke service. Het liet AFC geen enkele keer in de wedstrijd komen. De snel verkregen voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Time-outs en wissels (Harold Hoekstra voor Erwin van Riesen en Roy Kreuger voor Henk Veenstra) brachten daar geen verandering in. De thuisploeg won de set met 25-16.

In de vierde set kwam Jeffery Harms in het veld voor Jaap Herder. Rolde startte weer met een sterke service, maar nu liet AFC zich niet van de wijs brengen. Stefan van Bolhuis zorgde er voor dat AFC aan de goede kant van de score bleef. Het wisselen van Kees Bastiaansen achterin met Wouter Bergsma zorgde voor meer rust in de pass. AFC pakte de set met 24-26.