Overpeinzing
Door de Stellingwerver kerkgemeenschap

> 100 jaar geleden

DE LOSPRIJS

Vanmiddag wandelden we samen in het Blauwe bos. Wat heerlijk de geur van de lente. Per dag zie je de natuur groener worden. Vrienden van ons zijn naar de ander kant van de wereld verhuisd en ze schreven ons dat de Sahara de laatste jaren geweldige oogsten geeft. Allerlei soorten fruit blijken er prima te groeien. Ik zou dat fruit wel eens willen proeven.

Nu alle grenzen zijn verdwenen, is het heerlijk om te reizen. Vroeger was reizen ook mooi. Met een vliegtuig of een auto kon je heel snel ergens komen. Toch lukte het ondanks al die mogelijkheden niet om iedereen van voldoende voedsel te voorzien. Veel kinderen stierven van de honger.

Overal waren oorlogen en conflicten. Miljoenen mensen waren op de vlucht. Vanwege de vele natuurrampen spraken sommigen zelfs over een aanstaand ecologisch armageddon.

Dat is nu gelukkig voorbij. Eten en drinken is er nu in overvloed. Iedereen gaat vriendelijk met elkaar om. Nergens hoor je meer gevloek of geruzie.

Volgende week maken we het nieuwe huis voor mijn opa en oma af. Er moet alleen nog wat geschilderd worden. Ik heb mijn grootouders nog nooit gezien, maar ze krijgen volgende week een opstanding. We zien er geweldig naar uit om ze te leren kennen.

Mijn vader en moeder zijn een tijdje geleden opgestaan uit de dood. Een ongelooflijk moment. Ik herkende hem eerst niet eens. Mijn vader met een prachtige haardos en mijn moeder weer een jonge vrouw en gezond. Mijn vader, die stierf toen ik 15 jaar was, leeft weer. Ik bezoek hem iedere week. Hij had toen al veel waardering voor de Bijbelse principes, maar tegenwoordig spreekt hij met iedereen over Jehovah. Volgende week staan wij dus samen met mijn vader en moeder en onze kinderen bij het nieuwe huis klaar om opa en oma te verwelkomen en wegwijs te maken in deze nieuwe wereld. Alles is precies gegaan zoals het in de Bijbel stond.

Ik weet nog goed hoe we naar deze tijd uitkeken toen we ongeveer 100 jaar geleden, het was 19 april 2019 na zonsondergang, de dood van Jezus herdachten - de losprijs.

Hans Helman, Jehova's getuigen