Hollandse avond druk bezocht (VEEL FOTO'S)

Appelscha - De Hollandse avond in BarGezellig in Appelscha is zaterdagavond door ruim 240 mensen bezocht. De avond werd voor de vierde keer georganiseerd en was speciaal voor mensen met een beperking en hun familie en vrienden. Artiesten traden daar belangeloos op.

Regionale artiesten zoals Folkert Eizinga, zijn dochter Melanie en Martin Keizer betraden het podium en maakten er een swingende avond van. De avond werd geopend door Sjoerd Piek (drum) en Martijn Kiewiet (keyboard). Zij openden vorig jaar ook de avond en hebben zelf ook een beperking. Andere artiesten die optraden waren Oalerwets Gezellig, Imke Sloterwijk, Martin van Waveren en Up-stairs op.

De stemming zat er goed in en er werd duidelijk genoten en veel gedanst. De zaal werd belangloos beschikbaar gesteld door Peet Burger, de eigenaar van groepacommodatie BarGezellig. Ook de mannen van het geluid kwamen vrijwillig opdraven om alles in goede banen te leiden. De avond werd aan elkaar gepraat door Appie van der Iest, die tevens de bedenker is van deze Hollandse muziekavond.

Omdat de avond zo aanslaat, krijgt het in 2020 een vervolg op 18 april van dat jaar.