Ondernemers Appelscha zetten deuren open voor Paasoptocht

Appelscha - Op Paaszondag 21 april, tijdens de markt in Appelscha slingert de Paosoptocht weer over de Boerestreek. Van oudsher ging de paasprocessie door straten en huizen. Voordeur in, achterdeur uit. Het nieuwe leven van de lente werd zo symbolisch aan de hele gemeenschap doorgegeven. Drie ondernemers aan de Boerestreek zetten spontaan hun voor- en achterdeur wijd open voor deze Paosoptocht.

De stoet zal die zondag dwars door hun onderneming heen trekken onder het zingen van een vredeslied uit de 17e eeuw. Iedereen is welkom om aan te sluiten.
 
De optocht begint om 15.00 uur bij de muziekkoepel op de Boerestreek in Appelscha. Na terugkeer bij de koepel draait de stoet in een spiraal en worden de kinderen in de lucht getild. Daarna volgen de traditionele paasspelletjes: eiertikken, eierlopen en notenschieten. Bauko de Nar zal tijdens de spelletjes waarschijnlijk weer proberen veel roet in het eten gooien. De middag sluit af met een optreden van het Vrijstatig Volkje, waarbij ook de eierdans weer herleeft.
 
Zie voor meer informatie: www.vrijstaatdestellingen.nl.