DIO zet stap omhoog

Oosterwolde - DIO speelt volgend seizoen in de tweede klasse. Door een 25-10 zege op hekkensluiter Stadskanaal’74 stelden de blauwhemden promotie veilig.

De nummers één en twee promoveren rechtstreeks. De nummer drie kan beide koplopers Thrianta en DIO niet meer achterhalen. Het kampioenschap is nog niet beslist. DIO en Thrianta gaan met 20 punten gedeeld aan de leiding. Door het betere onderlinge resultaat heeft Thrianta de beste papieren op de titel.

Na zeven seconden scoorde Petra Mulder de 1-0 binnen. Dit was de opmars voor een doelpuntrijke eerste helft van DIO. Stadskanaal'74 gaf de thuisploeg alle ruimte om vanuit de punt vele schotpogingen te lossen. Na de 12-4 volgde een time-out van Stadskanaal '74. De kleedkamers werden opgezocht bij 16-16.

Na de 20-6 stokte de doelpuntenproductie bij DIO. Stadskanaal'74 scoorde drie keer op rij van afstand (20-9). In de slotfase vond DIO de korf weer. Marianne Veenstra, Sido Koonstra en aspiranttalent Wesley Nieuwhof werden binnen de lijnen gebracht. Het duo Wilms en Nieuwhof liet fraaie acties zien bij de korfzone. Manon Bel bepaalde de eindstand op 25-10.

Zaterdag speelt DIO in Haulerwijk tegen VZK/Donkerbroek.