Tristan Bangma wint twee medailles op WK paracycling

Donkerbroek - Op het wereldkampioenschap paracycling in Apeldoorn won Tristan Bangma met zijn piloot Patrick Bos twee medailles. Het duo kwam op de tandem op drie onderdelen uit.

De kwalificatie van de 4 kilometer achtervolging was bloedstollend spannend. De vier snelste koppels reden binnen een seconde van elkaar. Bangma en Bos reden een persoonlijk record, maar kwamen 0,4 seconden tekort om te mogen strijden voor het goud. In de kleine finale versloegen ze de regerende Britse Paralympische en wereldkampioenen en wereldrecordhouders Bate en Duggleby. Bos en bangma wonnen het brons.

De tekst gaat verder na de foto.

Ook op de 1 kilometer tijdrit gaven de beste teams elkaar weinig toe. Opnieuw wonnen Bangma en Bos brons, op respectievelijk 0.7 en 0.9 seconden achter twee Britse tandemkoppels.

Het Nederlandse duo eindigde op het sprinttoernooi als vierde. Bangma en Bos drongen door tot de halve finale, waarin werd verloren van de uiteindelijke wereldkampioenen, de Britten Fachie en Rotherham. In de strijd om het brons waren de Polen Brzozowski en Kuczynski duidelijk te sterk.