Verhalencentrum en hotel op plaats van voormalig kookmuseum Boerestreek

Appelscha – Het pand aan de Boerestreek waar het kookmuseum was gevestigd, wordt mogelijk de locatie van het Noord-Nederlands Verhalencentrum in Appelscha. Er zou een hotel ‘voor het hogere segment’ aan moeten worden gekoppeld.

Plannen worden steeds concreter

Het pand is in handen van een projectontwikkelaar. Bert Kranendonk is de initiator van het plan. De ideeën voor een verhalencentrum aan de Boerestreek worden steeds concreter.  De verhalen van het hele Noorden van ons land kunnen er worden verteld.

Gedacht wordt ondermeer aan verhalen over het hoge land van Groningen, de geschiedenis van de Weerribben en de Wadden. Ook het verhaal over de Maatschappij van Weldadigheid past prima in dat rijtje. Appelscha ligt tussen de strafkolonie Veenhuizen en het gebied van de Maatschappij in Frederiksoord en Willemsoord. Alles moet op een eigentijdse manier worden verteld.

Wethouder ziet plannen wel zitten

De provincies Groningen en Drenthe zijn volgens Kranendonk enthousiast over de verhaallijn-verbindingen door Appelscha. Wethouder Jouke Jongsma ziet de komst van een Verhalencentrum gekoppeld aan een hotel wel zitten. Hij verwacht dat er binnen drie maanden meer duidelijkheid komt. De gemeente speelt volgens Jongsma alleen een faciliterende rol.